Op 12 juni moeten de verwijzingen naar de codex zijn aangepast

Gepubliceerd op

De nieuwe codex over het welzijn op het werk gebruikt een volledig nieuwe structuur en nummering dan de vroegere aparte koninklijke besluiten die sinds 1993 werden uitgevaardigd. Op 12 juni 2019 dient in elke instelling en onderneming de formulieren en documenten die nog verwijzen naar de oude koninklijke besluiten, te zijn aangepast naar de nieuwe indeling van de codex.

De codex over het welzijn op het werk bevat de uitvoeringsbesluiten van de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk. Hij is op 12 juni 2017 in werking getreden. Om de aanpassingen in de onderneming door te voeren, werd een overgangstermijn voorzien van 2 jaar. Deze overgangstermijn loopt dus af op 12 juni 2019.

Het koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen blijft wel als apart KB bestaan, want het is niet in de codex opgenomen.

Meer informatie over de structuur van de codex en hoe men moet verwijzen: in de module Regelgeving > Codex over het welzijn op het werk.