Verlenging van de crisismaatregelen en uitvoering van het interprofessioneel akkoord

Gepubliceerd op

De wet van 1 februari 2011, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 7 februari 2001 heeft tijdelijk bepaalde crisismaatregelen verlengd tot 31 maart 2011, namelijk de economische werkloosheid voor bedienden en de crisispremie verschuldigd in geval van ontslag van een werkman.

Deze wet die in werking getreden is op 1 februari 2011, voorzag in de mogelijkheid om deze maatregelen te verlengen, voor een maximale duur van twee maanden, door een koninklijk besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad.

Op basis daarvan heeft een koninklijk besluit van 28 maart 2011 de toepassing van deze maatregelen verlengd tot 31 mei 2011.

Overigens werd in het parlement een wetsontwerp neergelegd tot uitvoering van het compromis van de Regering met betrekking tot het ontwerp van interprofessioneel akkoord, dat de toepassing van deze maatregelen zou verlengen tot 31 december 2011.

U kan meer informatie over de crisismaatregelen terugvinden op de website onder Thema’s > Werkgelegenheid > Anti-crisismaatregelen > Tijdelijke crisismaatregelen.